lördag 8 december 2012

Morgonmys

Tilde och Wilma i full koncentration. Lera är kul!
Jag och Pontus får var sin sovmorgon per vecka och idag var det Pontus tur. Strax innan sex vaknade Wilma och började så smått stöka runt i sängen så för mig var det bara att ta på morgonrocken och gå upp. Till Wilmas glädje så klart!
När jag var hemma med flickorna hela dagarna så var morgnarna aldrig något jag verkligen njöt av. De var mer en transportsträcka till att komma ut och göra vad det nu var vi hade planerat för dagen. Dessutom betydde morgon att hela dagen var kvar tills Pontus kom hem igen.
När jag jobbar däremot så blir morgnarna helt annorlunda. Jo, klockan sex är fortfarande okristligt tidigt! Men det blir så mycket mysigare när man bara kan sätta sig i soffan, sätta på lite barnprogram och njuta av att ha en eller två flickor i famnen. Ingen stress, ingen tid att passa bara tid att vara.
Tills ett ivrigt "äta" av Wilma låter påkalla att hennes mage är tom och behöver något att fylla den med... Härligt!!
En krulltott till :O)

Planerna för dagen var att ta tunnelbanan ner i stan. Tilde har nästan helt slutat med blöja på dagen och vi behöver akut fler trosor till henne. Stora flickan!!
Adventsstjärna...
Dessutom behöver jag lite julstämning... Vi har en adventsstjärna och en "ljusgirland" det står Merry Christmas på men det räcker inte riktigt. Jag vill ha någon sorts adventsljus (vi hann aldrig skaffa det till första advent) och eventuellt annan juldekoration att hänga upp. Bara liiite mer så att julkänslan börjar infinna sig. Det är ju trots allt bara två och en halv vecka kvar till julafton (och bara en och en halv vecka tills Erik och Lillebil kommer!)!!
Här börjar man julpynta efter Thanksgiving (som ju är i slutet av november). Det har börjat dyka upp julgranar, kransar, julstjärnor och annat juligt runt omkring. Det verkar inte som att adventsstjärnor och ljusbågar är speciellt vanliga men ljus i andra former finns det gott om. Jag hoppades att vi skulle få en trevlig dag på stan med mycket julkänsla idag, men ett ihållande regn var tillräckligt för att skjuta våra planer en dag framåt. Vi får hoppas på uppehåll och lite andra-adventsmys i morgon istället!

Lyckas vi inte öka julkänslan i helgen så får vi sikta på SWEAs julmarknad och luciatåg nästa helg! Det blir säkert en höjdare!!
...och ljusgirland!