söndag 8 december 2013

Huuuuu till Ho ho ho

Jag tappar ofta bort tidsorienteringen vid den här tiden på året. Kanske är det för att det alltid är så mycket man ska hinna med som gör att jag tror att jag har mer tid än vad jag har. Det känns som igår jag skrev det senaste inlägget, och så är det ju verkligen inte.. Dagens inlägg kommer att bli lite kort om det som varit sedan Wilmas födelsedag, och sedan lite om vad som komma skall...

En härlig utsikt i Acadia nationalpark över skärgården.
Pontus hjälper till att hissa segel.
I början av oktober så var det kris i USA. Partierna kom inte överens om budgeten och det slutade med en över två veckor lång nedstängning av staten. Alla som var anställda av staten (förutom politikerna i senaten och representanthuset såklart) fick bli hemma utan lön. Stödprogram, som t.ex. hjälpte fattiga singelmammor med bröstmjölksersättning åt spädbarn eller mat åt större barn, lades ner tillfälligt medan politikerna tjafsade (läs: republikanerna satte sig på tvären mot Obama). Egentligen påverkade det inte oss så mycket eftersom varken jag eller Pontus har lön från den Amerikanska staten, men vi hade för en gångs skull bokat in en långhelg i Main där vi skulle besöka Acadia nationalpark. Den var givetvis stängd då alla parkförvaltare/arbetare (i nationalparker) är anställda av staten. 
Till vår lättnad återöppnades staten några dagar innan vi reste, och vi fick några fina dagar i en härlig höstmiljö. Det jag och Pontus uppskattade var en tur på en fyrmastad skonare, en härlig biltur genom en färgglad nationalpark och fina middagar på ett hotell. Tja, middagarna på hotellet var kanske något stressiga eftersom flickorna inte ville sitta så länge eller hålla maten på sina tallrikar. Den vita duken måste ha varit riktigt tråkig och färglös. Det som föll flickorna mest i smaken var att bo på ett motell och gå över till frukosten om morgnarna. Promenader i skogen blev fort tjatiga och inte ens de färgglada löven på marken lockade någon längre stund. Men på det stora hela var vår lilla "get-away" lyckad och vi kunde bocka av en av sakerna vi ville hinna med i USA.

En av knölvalarna på väg ner i djupet igen...
Nästa avbockade aktivitet hände helgen efter då vi åkte ut på valskådning. Vi fick ett fantastiskt väder och båtturen ut blev ett äventyr för flickorna. Väl ute vid valplatsen fick vi se två (lugna) valar som var uppe och andades flera gånger. Jag hade hoppats på att vi skulle se någon av dem hoppa ur vattnet, men det händer inte särskilt ofta och vi var nöjda med att få se deras fina stjärtfenor när de dök.
Från dörr till dörr som prinsessa
och pumpa!
Vi har även hunnit med Halloween och Thanksgiving sedan senaste inlägget. Halloween var en mycket trevlig upplevelse och både Tilde och Wilma tyckte det var roligt att gå "Trick or Treat". Många hus var fint dekorerade och det var lätt att urskilja dem som ville ha besök från de som ville stå utanför. Godiset flödade ner i flickornas korgar, och det är faktiskt inte uppätet än!
Även Thanksgiving var lyckat med fyra dagars ledighet och en god middag hos Pontus kollega.

Nu väntar två intensiva veckor innan jul och sedan följer nyår och Tildes kalas härnäst. Vår äldsta flicka kommer att vara ordentligt uppskruvad till sin födelsedag, hon leker redan kalas varje dag och bjuder oss alla på legotårta efter en glad "Vi gratulerar". Hoppas att hon orkar med allt kul framöver!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar