fredag 24 maj 2013

Hemmadag med Wilma = GF cupcakes

Sådär, flickorna är (nästan) i säng, Pontus har gått på fest och jag har några minuter för mig själv innan jag stupar. De senaste nätterna har varit något jobbiga. Tilde och Wilma har båda en period då de kommer in till oss på natten, vilket i och för sig inte är något nytt. Dock har de börjat att vakna strax efter kl 5 på morgonen! Det är absolut nytt och verkligen oönskat!! Jag är inte riktigt människa så tidigt och går runt som en zombie hela dagen med tungt huvud och slöa tankar.
Cool flicka på väg hem från förskolan.
Även om jag visste att jag skulle vara hemma med Wilma idag så var det ändå otroligt segt att få benen över sängkanten kvart över fem i morse. Tilde hade då redan i ca 5 minuter högt konstaterat att hon ville gå upp i tron att vi skulle vilja göra det samma. Ha! Vi försökte med samma taktik, genom att inte svara så trodde vi att hon skulle komma till ro en liten stund till. Ha! Ha! Vi förlorade. Såklart.

Dagens mumsiga efterrätt!
Sedan Pontus fått sin celiaki-diagnos har jag inte riktigt haft lust att baka speciellt mycket. Men tydligen var det något med denna hemmadag som lockade mig att titta igenom Nicole Hunns "Gluten-free on a shoestring", en kokbok vi införskaffat för att få inspiration till vardagsmiddagar. Det var nog faktiskt mer en kokbok i min (söta) smak med många olika kakrecept och instruktioner hur man ska göra cheesecake och andra amerikanska läckerheter. Allt glutenfritt! Idag lockade vanilj-cupcakes med chokladtopping, och vad kan egentligen vara mer passande att göra inomhus en regnig dag? Toppingen var i lösaste laget med smaken var riktigt god. Flickorna älskade dem och det är inte helt omöjligt att de blir en kommande klassiker. Men först måste lite fler recept provas. Vilken tur att det ska bli en regnig helg ;O)

Kladdig, jag?!

onsdag 15 maj 2013

Vår i Bussey Brook Meadow / Arnold Arboretum

Även om jag älskar att öppna paket så har jag insett att en födelsedag inte längre har samma känsla som när man var liten. Det förtar lite av spänningen att ordna sin egen dag, laga maten man har bestämt och baka sin egen tårta. 
Tilde i (maskros-)himmelriket!
Vilken tur då att Pontus är min man! Redan kring sin egen födelsedag i mars så sa han att han hittat en perfekt present till mig. Något som inte ens jag visste att jag önskade mig. Jag fick lite prestationsångest faktiskt. Även om jag tyckte att min present till honom blev bra till slut, så var det absolut en sista-minuten-grej som jag inte helt visste hur den skulle mottas. Och han fyllde 35 dessutom!

Full fart bland syrenerna!
Min födelsedag började i år med att jag fick in flera paket på sängen. Efter att ha packat upp en härlig kofta i lila från svärföräldrarna så fick jag.... en Ergo bärsele?!? Vi har ju redan en BabyBjörn så jag förstod inte helt vad tanken var. Nästa paket innehöll ett regnskydd till något annat än bärselen, och det passade inte heller sista presenten jag fått, en bok med titeln "Outdoors with kids - Boston". Nu började jag dock förstå vartåt det lutade... Sista presenten fick inte plats i sängen utan den stod i vardagsrummet under en filt. Det var en sorts ryggsäck med en sits för ett större barn! Det måste verkligen ha underlättat för Pontus att jag kröp i säng redan halv tio kvällen innan, efter att ha sovit i soffan en halvtimme-timme redan.

Ergo bärlese in action. Wilma godkände
den absolut, kunde till och med sova
middag i den!
Så min present i år var alltså ett helt kit för att kunna gå ut och vandra! Långt eller kort, långt härifrån eller nära, nu har vi möjlighet komma ut i naturen hela familjen. Till ryggsäcken följde också tre kuvert med datum utanpå. Meningen är att vi ska göra tre turer beskrivna i boken jag fick, börja lätt och sedan gå lite längre. Om turen varit bra och flickorna verkar tycka att det är roligt så gör vi en till. 

Nya "ryggsäcken" passar både stor flicka...
...och liten :O)
Det första kuvertet fick jag öppna direkt och på ett kort stod det: 11/5 Bussey Brook Meadow. Så i lördags var det bara att snöra på gympadojjorna, knäppa selen och promenera. Även om regnet hängde i luften så fick vi en jättehärlig dag tillsammans. Promenerade, åt lunch och luktade på syrener! Tilde hittade fina gula blommor och plockade dem i massor (ja, det var maskrosor) och Wilma tyckte det var kul att bara knata runt. Det måste ha varit tröttande för dem att vara ute så lång tid i sträck, läggningen på kvällen gick på ett kick.

När jag tänker tillbaka så har jag faktiskt i år pratat om att jag vill komma ut mer. Gå Skåneleden, vandra, vara naturen nära. Vilken tur att Pontus är en sådan bra lyssnare och köpt en så fantastisk present till mig. En som jag själv inte visste att jag önskade mig.


Den lilla avtagbara ryggsäcken
kunde Tilde använda!