lördag 29 juni 2013

I väntan på pappa

Nu är det bara en dag kvar!! I morgon kommer äntligen Pontus tillbaka från sin kurs i Woods Hole, flickorna får tillbaka sin pappa och jag får tillbaka min efterlängtade man. Jag har förstått att tiden för Pontus har gått extremt snabbt (han glömde nästan bort en hel vecka!) medan tiden för mig och flickorna har varit ganska lång. Kanske längst för mig trots allt...

Lite tid för fiske fanns!!
Den här gången var Pontus inbjuden till sommarkursen han gick i Woods Hole i fjol som lärare i två veckor. Han har jobbat hårt, både inför kursen och under den. Dagarna har varit långa och intensiva. Mikroskopen går varma och används även om nätterna. En gång hade de mikroskoptid mellan midnatt och tre på natten, och en annan dag, mellan kl 21 och midnatt. Det verkar onekligen vara en speciell kurs! Det är också en extremt rolig och stimulerande miljö på Marine Biological Laboratory där studenter, stora forskare, fantastiska mikroskop och intensiva dagar gör att forskningen blomstrar! Det är kanske inte så konstigt att det har upptäckts tre nobelpris där.

Pontus har alltså bott i Woods Hole i två och en halv vecka. För mig har det inneburit en hel del merjobb såklart när han inte är hemma och hjälper mig med flickorna. Jag vill ge en eloge åt alla ensamföräldrar som både jobbar heltid och tar hand om sina små!! Det är intensivt, tröttsamt och full rulle hela tiden. Skillnaden är att det inte blir så många nobelpris direkt... :OD

Pontus kurs till trots, så har jag och flickorna haft en fantastisk möjlighet att besöka Privincetown på
Tilde och Ester leker på en lekplats i Provincetown.

Cape Cod! Några vänfamiljer från Sverige kom över och hade hyrt ett hus tillsammans med ytterligare en familj som bor här i Brookline. Det var ett fantastiskt hus med fyra stora sovrum, alla med egen dusch och toalett! Ovanvåningen huserade kök/vardagsrum, träveranda och en underbar utsikt över havet. Det fanns dessutom en liten trädgård och en nedre uteplats med bubbelpool. Tyvärr glömde jag kameran, så det blev inte så många bilder, men det var verkligen ett fint ställe!
Barnen sprang upp och ner i trapporna, och även Wilma som jag var lite orolig för först hängde ganska bra på Tilde, Ebba och Ester.
Wilma charmar i gungan!
Det var ganska långgrunt när tidvattnet dragit sig tillbaka och man kunde hitta krabbor, snäckor, musslor och lite annat skoj då! Det fanns också en häftig krabba som hette Atlantic horseshoe crab (eller Dolksvans på svenska) som såg ut som något från förhistorien med en stor svart ryggsköld och en lång svans.
Midsommar firade vi med svensk sill och potatis till lunch och hummer med aioli och bröd till middag. Sedan serverades en smarrig Pavlova med jordgubbar och blåbär till efterrätt. Helt ok om jag får säga det själv ;O)

Nu ville Tilde baka så vi får ta fram kokboken. Förra gången blev det glutenfria muffins med topping och vi får väl se vad det blir idag. Något värdigt att fira pappa med i morgon blir det i varje fall!
Ska vi baka?!