onsdag 15 januari 2014

Liv i luckan

Nu är det 2014! Det gamla året avslutades med en lugn och ro. Julafton bjöd på ivriga flickor, tomte, ett sparsmakat (med ack så tillräckligt) julbord och risgrynsgröt. Och en hel hög med julklappar så klart :) Tilde och Wilma hade båda spanat in julklapparna under granen i lång tid, så glädjen var stor när de äntligen fick se dess innehåll.

Wilma öppnar och provar julklappar.
Även nyårsafton firade vi stillsamt. Vi tog oss ner i stan och gick på lite på en familjefestival, följde en parad ner mot Boston Common (stadsparken) för att sedan titta på isskulpturer och en skridskoshow. Men det var ruskigt kallt den kvällen, så det blev omändrade planer och ett besök på McDonalds ersatte isshow och skulpturer. Dock fick vi glada, mätta och varma barn, verkligen inget att underskatta!!! Kvällen avslutades med ett jättefint fyrverkeri och tunnelbana hem igen. Jag antar att jag inte behöver nämna att vi alla sov innan klockan slog tolv...

En nöjd Tilde på juldagsmorgon. Dorapyjamasen är nog
nya favoriten bland julklapparna...
Det nya året inleddes med snöstorm (som inte var så farlig hos oss), regn och sedan arktisk kyla. Snöstormen var det som oroade mest eftersom vi hade planer på att fira Tilde i dagarna två första helgen i januari. Först var jag lite orolig att Pontus inte skulle kunna handla den planerade maten samt att Tildes förskolekompisar inte skulle kunna köra till lekcentret där vi skulle ha det första kalaset. Men det slutade snöa redan fredag lunch så vägarna var ok och allt kunde bli av. Puh!

JumpOnIn: hoppborgar, föräldrar och massor med kul!
På JumpOnIn, där vi hyrt in oss på lördagen, får man två timmar totalt sett. 1 timme och 15 minuter spenderas i full fart på diverse hoppborgar och sedan är det dags för mat och tårta (45 min). För fyraåringar är två timmar ganska mycket, men jag hade ändå en liten känsla av löpande band. In här och ut där... Det flera barn var besvikna på var att man inte fick fortsätta att leka efter maten, men en trevlig "goodie bag" på väg ut löste det på ett bra sätt. För föräldrar så är JumpOnIn åt det dyrare hållet kan jag tycka, men det är väldigt smidigt. Det är stort och kan verkligen husera 20-talet springande och sedan ätande barn. Man får hjälp med uppläggning av mat, dukning med engångs-servis, servering, goodie bags om man vill det, samt man slipper att städa. Superskönt faktiskt!

Tårta med fyra ljus till Tilde blev det på söndagen.
På söndagen sedan hade vi "hemmakalas" med glutenfri tårta och vänner som kom över. Det räckte absolut med fem familjer i vår lägenhet, och Tilde var strålande glad. Paket har hon fått i massor och nu har vi nästan problem med vad vi ska göra av alla nya saker hon har fått. Det mesta har hon redan hunnit testa men ett par leksaker är fortfarande orörda. Jag antar att man även som barn kan ha "för lite tid" när man får för mycket presenter :)

Efter en hektisk förstahelg på det nya året så har det fortsatt i samma tempo. Pontus jobbar hårt både tidiga morgnar, dagar, kvällar och ibland även nätter. Han har en stor presentation i morgon och anstränger sig verkligen för att den ska bli bra.
Jag känner mig mest som en otymplig valross och tycker på ett sätt att tiden går långsamt trots att det är sådan full fart. Jag ser mycket fram emot att få träffa den livliga krabaten i magen nu. Jag får ju verkligen säga att det är liv i luckan där inne och det syns då hela magen ibland blir sned eller får en extra putning på sidan.
En sak som är säker för oss under det nya året, är att vi kommer att fortsätta i ett högt tempo hela 2014. Intensivt jobb för mig hemma med en ny liten en, intensivt jobb för Pontus för att få färdigt sina projekt på labbet inklusive publikation(er) och förhoppningsvis en flytt tillbaka över Atlanten innan jul. Vilken tur att vi får många besökare i år så vi kan få lite avbrott i vardagen och dessutom få njuta av gott sällskap.

Ha ett riktigt bra nytt år!!