onsdag 3 september 2014

Nature calls...

Vad ska jag skriva om idag? Jag har funderat på ett tema den senaste veckan men har just beslutat mig för att spara det tills nästa gång. Det finns så mycket som händer hela tiden så jag hade egentligen kunnat ta vad som helst. Valet? Barnen? Flytten? Pontus kamp mot klockan och medarbetare för att hinna färdigt?
På väg uppför Charles river. C sov som en stock
nästan hela tiden

Det känns lite orättvist faktiskt att medan Pontus jobbar stenhårt för att hinna färdigt i labbet så har jag haft flyt att få två arbeten accepterade redan. Ett i Nature som publiceras i mitten av september och ett arbete i Philosophical Transactions B (ett kommande temanummer om antikt DNA). Båda har jag fått besked om i veckan. Tänk om det hade varit Pontus istället? Vad skönt det hade varit! Han hade egentligen behövt jobba lite mindre och njuta mer av våra tre sista månader i USA. Nu blir det nog labbgöra för fulla muggar samtidigt som manus ska påbörjas.

Flytväst på!
Det är ju passande att få arbeten publicerade precis innan jag ska söka ett nytt jobb. Det är en bra anledning att uppdatera CVt och påbörja processen med att ställa om till jobbsökande i Sverige (eller Danmark). Jag kollade lite kvickt på arbetsförmedlingens hemsida men hittade inte direkt något som passade där. Jag förutsätter att jag letar upp mitt kommande jobb på egen hand eller via jobbletartjänster som Monster och Jobbsafari. Kanske kan några kontakter bli användbara? Jag vill helt klart jobba närmre medicinen igen, gärna med något som är tätt knutet till patienter. Det har varit häftigt att jobba med 10 000 år gamla kvarlevor men jag triggas definitivt mer av levande personer.

Pontus i solnedgången.
Nästa gång Nature ringer, eller mailar för det är ju så det är idag, så hoppas jag det är till Pontus. För honom hade en Nature-publikation från Harvard kunnat göra under för hans fortsatta forskarkarriär. Jag ska nu dock glömma forskningens värld en stund och ägna mig lite åt vårt yngsta under, den fantastiska lilla Casper. Numera med två fina tänder i underkäken!