onsdag 19 november 2014

Nedräkningen har börjat

Egentligen började den för två veckor sedan, när det bara var en månad kvar tills vi skulle åka. Nu är det två veckor kvar tills det bär av hemåt igen och flytten har blivit så mycket mer påtaglig.

Nu har möbler börjat att säljas och tavlor har packats ner i lådor. En kollega till Pontus har varit här och hämtat lite husgeråd. Hennes familj är redan här och i två veckor får vi dela på knivar, gafflar och skålar m.m. De ska också köpa soffan, sängen och köksbordet. Vi får dock behålla de möblerna tills vi flyttar ut lördagen den 29 november. Till dess klarar de sig med luftmadrasser och ett skrivbord med stol sa hon. Det är tuffa två veckor för dem, jag får bara hoppas att de tycker att det är väntan värt...
Vi la upp en lista på alla våra möbler som skulle säljas i oktober, en lista som snabbt blev fulltecknad. Jätteskönt tyckte jag! Nu tycker jag det är mindre skönt för det är några jag inte får tag i om att hämta "deras" saker. Hur länge ska man vänta innan jag lägger upp det för försäljning igen? Får man mailbomba dem? Jag är lite orolig att vi kommer att ha en massa prylar kvar vi i inte kan bli av med. Jag borde tänka lite mer som Pontus. För hans del är detta nästan redan i hamn och vi har i stort sett bara att packa bilen och köra säng/soffa/matbord till hans kollega kvar. Han får säkert rätt. Jag oroar mig ofta lite i onödan och saker brukar ju fixa sig till slut.
Kan den flyga??
Casper testkör nya resväskan.

I helgen blir det alltså att packa bilen med allt som ska med i den. Då kommer vi att göra grovjobbet med att tömma lägenheten på det vi vill behålla. Frakten av bilen tar 4-6 veckor, så inga julklappar får komma med där! TV, tavlor, sommarkläder, leksaker, böcker och annat smått och gott ska med. Det är egentligen otroligt så mycket saker man äger. Resten ska sedan ner i resväskor, sex stycken för att vara exakt. Vi bestämde oss för att köpa en ny (vi reste hit med fem), och det är kanske inte mer än rätt eftersom vi kommer hem med en person till. För att vara på säkra sidan så köpte vi en väskvåg också. Här blir det ingen dyr övervikt!

Två veckor kvar, sen står vi på svensk mark igen. Då börjar vi återigen om på nytt. Nya året inleds med flytt till en fyra på Magistratsvägen i Lund, inskolning på förskola och sedan jobbsök för mig. Men först ska vi njuta av en skön december och jul med släkt och vänner. Och tills dess en extra lång adventskalender...
Nedräkningen har verkligen börjat!
Tildes hemmagjorda kalender tills vi ska flyga.
Wilma, jag, hon själv och pappa finns med på bilden.