onsdag 16 september 2015

Hemma igen... och redan på väg mot nya mål

Jag har länge funderat på om jag skulle hålla bloggen vid liv nu när vi kommit tillbaka från USA, och som ni märker så har jag inte skrivit på en låååång tid. Jag råkade precis få upp min blogg och blev då sugen på att försöka hålla igång den lite, om än så lite.
Det är ju trots allt ett ställe där man kan samla lite tankar, upplevelser, bilder och annat som händer i ens liv. Livet slutar inte bjuda på nya (och gamla) erfarenheter bara för att vi flyttar tillbaka till Sverige igen.

Egentligen är det tvärt om. En ny fas i våra liv har tagit sin början. Och det är inte bara nygamla saker utan faktiskt helt nya upplevelser för åtminstone tre av oss.

En kort summering av det som hänt sedan sist är:
Vi flög hem (ja allt gick bra, alla bagage kom med och alla barn också!)
Vi flyttade in hos Pontus föräldrar (TACK! Det underlättade vårt liv jättemycket. Igen!)
Vi hade en del bestyr med att skriva in oss, importera bilen samt samla ihop våra ägodelar.
Vi flyttade in i en fyra på Norra Fäladen.
Barnen började förskolan.
Barnen har mysigt hemma i soffan!

So far so good!

Pontus var tillbaka på sin gamla avdelning redan i januari i år (vi kom tillbaka i början av december 2014). Han har sedan dess arbetat hårt med att försöka avsluta jobbet från Boston-tiden (=skriva artiklar och försöka få dem publicerade) samt starta upp en verksamhet här. Jag kommer inte att gå in djupare på hans "nya" utmaningar just nu. Men han är verkligen en av dem som har helt nya upplevelser framför sig, även om det betyder att han måste komma över puckeln med att helt avsluta det gamla först.

Tilde har tagit steget in i skolvärlden, hon har börjat i förskoleklassen på Delfinskolan. Det är en stor händelse för henne med större eget ansvar och mer undervisning. Hon känner en hel del i sin klass redan (de gick tillsammans i förskolan) men det är en hel del nya bekantskaper också. Delfinskolan är en helt ny skola byggd av paviljonger (i varje fall i nuläget) med en jättefin lekplats utanför. De har faktiskt invigning idag och hon har övat på delfinsånger som de ska framföra. Jag kommer tyvärr inte att kunna komma på invigningen och hon påpekade att jag kommer att missa alla goda kakor och saft de också kommer att bjuda på.
Tildes första dag i skolan.

För min egen del så hade jag hoppats på att hitta ett jobb när Casper väl var inskolad i förskolan i februari. Men det det fanns inte många jobb ute som jag kände att jag kunde söka. Pontus påpekade att jag kunde ju alltid göra högskoleprovet som en plan B, och hade jag inte hittat ett jobb till hösten så kunde jag ju plugga något?! Sagt och gjort, jag anmälde mig och det tog faktiskt inte lång tid förrän tanken på att kanske läsa till läkare helt hade tagit över. Nu har jag faktiskt kommit in på läkarprogrammet i Lund och har blivit universitetsstudent. Igen. Som om 11 års eftergymnasiala studier inte vore nog ;)
Det var också perfekt att jag hittade ett 6-månaders-jobb på avdelningen för pediatrik. Det slutar nu siste september så bättre timing kunde det ju inte bli!!

Ja, som ni förstår så kan mycket hända även om man "bara" flyttar hem igen. Jag tycker helt klart att det är lite omtumlande att läsa på nytt, lite som att en ny resa har börjat. Vi letar också hus, vilket är ett helt annat kapitel som inte alls är färdigskrivet än.
Glad Wilma trots lite infekterade
ögon.