onsdag 2 maj 2012

En fågel i luften...

I förmiddags var jag och barnen på ett djursjukhus här i närheten som har sagostund varje onsdag. Idag visade de upp en skränig arapapegoja med väldigt vackra färger. Tidigare har vi sett hund, katt, kanin och marsvin på sagostunderna. Eftersom det var den första onsdagen i månaden så kunde de barn som ville få en målning på armen eller i ansiktet. Det ville Tilde! Alltid! Hon står och tittar länge när barnen före henne målas och försöker sedan klättra upp på stolen så fort den blir ledig. Även om det är nummerordning för att bli målad så brukar Tilde komma igenom lite snabbare med sin närgångna ihärdighet :O)

Förra månadens kattmålning...
Det känns som en evighet sedan vi flög hit med "bara" 5 jätteväskor, två barnstolar, två barnvagnar, 4 handbagage och en datorväska. Månader i förväg förberedde vi resan; söka visum, boka boende, sälja möbler och prylar, packa det vi skulle magasinera, sortera kläder och packa väskorna. Ja, sen ska vi lägga till att fira jul, fira nyår, hålla namngivning/födelsedagskalas/hejdå-fest samt bli sjuk. Det värsta av allt detta var faktiskt sjukdomen. Eller rättare sagt barnens sjukdom. Både Tilde och Wilma blev sjuka lagom till flygresan. Förutom att flyget blev uppskjutet en hel dag så sammanföll det med den dag då Tilde hade som mest feber. På sitt sätt så var det bra för Tilde var inte riktigt lika energisk som hon brukar vara. Men det kändes väldigt jobbigt att tvinga ner en flicka i en flygplansstol som stortjuter att hon vill hem. Speciellt när vi vet att vi ska flytta till ett annat land och att det kommer att dröja många månader innan vi är hemma i Sverige igen. Efter ett tag lugnade hon sig såklart och en Ipad full med spel och Astrid Lindgren-filmer kunde locka stundvis.
...och dagens hundansikte!
Rent praktiskt så gick flygresan över bra. Vi hade inga större incidenter om man bortser från att vi höll på att åka från vår ena väska/handbagage med pass, visum och flygbiljetter i. Det blir en del att hålla reda på när man har två barn och flera väskor man ska få med sig hela tiden. Vi lärde oss snabbt att räkna in antalet väskor för att undgå framtida missar. Även säkerhetskontrollerna och immigrationen i USA gick förhållandevis smidigt. Inga timmeslånga köer hade vi och det är vi otroligt glada för. Vi lyckades också ned hjälp av en väskbärare hitta en rymlig taxi som kunde köra oss till vår tillfälliga lägenhet för en ok peng. Jag tror att vi kom undan med ca $40 jämfört med att ta två taxibilar eller en större minibus.
Det var först i Boston, på flygplatsen med alla våra väskor lastade på en stor kärra, som jag insåg hur mycket bagage vi hade med oss. Jag var lite orolig att vi inte skulle pricka rätt med vår dricks och ge för lite. Men som tur var var $10 för besväret alldeles lagom för sju större bagage och en del mindre. När vi väl fått stuvat in allt från taxin i den möblerade tvåan vi hyrt så däckade vi alla för natten.
Wilma som sig själv.

Diverse flyg och fåglar finns det gott om i Boston också. Som ni kanske förstår från bilderna i förra inlägget så har vi en del fåglar i buskarna utanför vårt fönster. Jag har faktiskt köpt mig en bok som listar de vanligaste fåglarna i Nordamerika för att lite lättare kunna ta reda vad vi ser. Dock såg vi en man med en papegoja på axeln en dag här utanför, men papegojan fanns såklart inte med i min bok ;O)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar